واگویه ها

دست نوشته های من

واگویه ها

دست نوشته های من

واگویه ها

از بس که من تمام شدم «تو» بیا ببین گاهى دلم براى «خودم» تنگ مى شود ..............
قاسم جوادزاده مقتدر هستم ، متولد و ساکن رشت ....دانشجوی دکترای فراورده های چندسازه صنایع چوب وکاغذ دانشگاه تهران ...شاغل دولتی و مدرس دوره های مختلف صنعتی و .... بیش از 18 سال سابقه اجرایی ومطالعاتی و آموزشی و.... دارای دو کتاب تالیفی و 8 مقاله مختلف ISI , ISC و...
واگویه ها دست نوشته های گاه وبیگاه من است که حاصل ترواشهای ذهنی و لحظاتی است که قلم یارای نوشتن دارد.....آن زمانهایی که زمان صفر است و زبان از گفتن تهی میماند....
ایمیل :
javadzadeh.m.1382@gmail.com
javadzadeh@ut.ac.ir

خطر مصرف چای در ظروف یکبارمصرف

شنبه, ۱۷ مهر ۱۳۹۵، ۱۱:۵۶ ق.ظ

این روزها به دلیل مراسم سوگواریها و مناسبات مذهبی بسیار دیده میشود که از ظروف یکبارمصرف شفاف پلی استایرنی برای نوشیدن انواع چای برای پذیرایی و نذریها استفاده میشود.چندنکته در باره این مواد اولیه پتروشیمی لازم به یادآوری است:

ظروف یکبار مصرف پلیمری با منشاء نفتی به علت حل شدن در مواد غذایی گرم، چرب و  یدار ومواد ترش و اسیدی بسیار خطرناک بوده وباعث بروز بیماریهای خطرناک و به خصوص سرطان  می باشند.

مواد پلاستیکی ضمنا به دلیل عدم تجزیه و تخریب پذیری با زمان برگشت به طبیعت ۳۰۰ تا ۵۰۰ سال بعنوان آلودگی سفید در محیط زیست نامیده میشوند. پلیمرها از واحدهای کوچکتر به نام مونومر تشکیل شده اند که موادی سمی وبرای سلامت انسان مضر هستند؛ در حالی که پلیمرها خنثی هستند و مشکلی ندارند و مشکل از آنجا ایجاد میشود که در فرایند تهیه پلیمرها همیشه مقداری مونومر باقی  مییماند.  این مونومرهای باقیمانده همیشه در محیطهای مختلف براساس درجه حرارتهای بالای ۶۵ درجه سانتیگراد و محیطهای فعال اسیدی و بازی میتوانند جدا شده و به بدن انسان واردشوند و تولید بیماری کنند.images

یکی از فراوانترین ظروف یکبارمصرف برای انواع نوشیدنیهای داغ چای ظروف یکبار مصرف پلی استایرنی است که از مونومر استایرن که ترکیبی آروماتیک است تشکیل شده است و در مواجهه با دمای بالاتر از ۶۵ درجه سانتیگراد این مونومر آزاد می شود که بشدت خاصیت سرطانزایی دارد . از اینرو وزارت بهداشت نگهداری ، حمل و بسته بندی غذا با دمای بالاتر از ۶۵ درجه را در ظروف پلاستیکی پلی استایرنی ممنوع کرده است .

از آنجایی که چربی ، فرآیند آزاد شدن این مونومر سمی را تسریع میکند ، بسته بندی مواد غذایی چرب نیز در این گونه ظروف ممنوع است .امروزه ظروف یکبارمصرف گیاهی و انواع کامپوزیتهای مختلف بر پایه پلیمرهای طبیعی تجاری سازی شده اند که میتواند علاوه بر جایگزینی محصولی سالم و بهداشتی تبعات زیست محیطی کمتری هم داشته باشند.این ظروف عاری از هر گونه اثرات مضر و عکس العمل های شیمیایی در تماس با مایعات و غذاهای داغ می باشد ودر برابر حرارت مقاوم ترند. به دلیل ساده بودن تکنولوژی و فراوانی منابع اولیه در تولید این محصول هزینه تهیه این ظروف بسیار ارزانتر از هزینه درمانی و تهیه تجهیزات پزشکی برای جبران صدمات ناشی از استفاده از ظروف نامناسب می باشد.

بنابراین جا دارد تا در مصرف و استفاده از ظروف یکبارمصرف سنتزی غیرطبیعی از جنس پلی استایرن رایج به منظور نوشیدن چای (حتما دمای بالای ۶۵ درجه سانتی گراد دارد) جدا خودداری شود. چیزی که هم محیط زیست را بیشتر الوده میکند و هم سلامتی آدمها را هدف می گیرد.

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۵/۰۷/۱۷
جوادزاده

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی